Maskin- och typskyltar – allt du behöver veta

Industriskyltar, CE-skyltar, anläggningsskyltar, centralmärkning är också vanliga namn för den här typen av skyltar. Varför så många och krångliga namn?
Kanske för att det är komplexa skyltar med stort användningsområde! Men låt inte namnen avskräcka dig från att läsa vidare, här kommer många bra tips för de allra flesta skyltbeställare.

Just ”maskinskylt” är ju ganska enkel att förställa sig vad det är. En skylt på en maskin som ger information om maskinen. Det kan handla om motorn, modell, serienummer, effekt, spänning, frekvens och andra tekniska detaljer. Vanligt är också att tillverkar vill lägga till sin logga och kontaktuppgifter.

Det finns också många fler skyltar som ser liknande ut men som istället kallas för typskyltar eller CE-skyltar. De använder tillverkaren till kylskåp, mikrovågsugnar och Mer om CE-märkningen kan du läsa här

Den här typen av skyltar tar en liten stund att utforma, texter och linjer ska läggas i raka rader, bilder som till exempel en logga ska på och så även en QR-kod. Men misströsta ej, vi har förenklat jobbet för dig genom att lägga upp ett stort antal mallar i vårt webbverktyg. De kan du använda som grund och anpassa till ditt behov. När du är klar så kan du spara det som en helt ny mall på ditt konto vilket underlättar ytterligare när du behöver beställa nästa gång.
Med mallen som underlag kan du också skapa och sen ladda upp en excel-lista, perfekt när du behöver många skyltar med bara få variationer mellan dom. Ett klassiskt exempel är att varje maskin och därmed skylt behöver ett eget serienummer.

Det spelar ingen roll vilket material skylten är sparad som, du kan enkelt ändar det inför varje beställning. Vanliga material är graverad plast och metall men också printad plast och aluminium

Exempel på var dessa skyltar används till:

  • elektriska motorer
  • styrskåp/kontrollskåp
  • luftkonditionering-aggregat
  • värmeväxlare
  • ventilationssystem
  • elektroniska enheter som tv-apparater, datorer eller smartphones
  • hushållsapparater som tvättmaskiner, kylskåp eller mikrovågsugnar
  • sanitetsprodukter: duschar, badkar, handfat eller toaletter


Lämna en kommentar

Skyltar och märkning till tekniska installationer

Med över 20 års erfarenhet och över 30 000 nöjda användare kan du lita på oss när det kommer till skyltar och teknisk märkning. Beställ enkelt online och få dina skyltar dagen efter.
Vi har ett stort sortiment av olika material som graverade skyltar och kabelmärkning i plast och metall. Som kund hos oss har du alltid tillgång till fullständig orderhistorik. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra produkter och tjänster!

    Hitta våra produkter här

    Hitta oss på instagram

    Kategorier

    Blogg på WordPress.com.