Ny produkt: krympslang med text

Nu har den efterlängtad produkten ”krympslang med text” äntligen kommit till vårt sortiment! Om du i likhet med många andra väntat på det här så vet du redan vad vi pratar om. Men om du ser ut som ett frågetecken just nu så kan vi berätta att ”krympslang” är en slang som krymper i diameter vid uppvärmning. Den är alltså från början för stor för kabeln så att den ska vara lätt att trä på. Varm luft fixar sedan så att slangen passar perfekt. Den skarvar, lagar och märker kablar, allt i en och samma produkt!

Krympslang är tillverkad av ett flexibelt och smidigt material vilket gör den enkel att trä på många typer av kablar. Materialet är även luft- och vattenavvisande och därmed korrosionsskyddande. Perfekt för att till exempel täta kabelskarvar. Den isolerar och är samtidigt ett nötningsskydd för att förebygga kortslutning. Används till märkning av kablar i säkerhets- och felsökningssyfte på samma sätt som annan kabelmärkning. En mångsidig produkt som dessutom ger en snygg installation.

Några användbara tips:

1. När krympslangen ska värmas rekommenderas att börja i mitten av slangen, sedan gradvis gå mot ena änden och sedan från mitten igen mot andra änden. På så sätt kan du undvika luftfickor i slangen. En varmluftspistol är bästa sättet att tillföra värmen.

2. Krympslang krymper även på längden. Bra att tänka på när du skär/klipper till krympslangen. 

3. Om objektet som ska täckas är av metall eller värmeledande, se till att objektet förvärms för att undvika “kalla punkter” eller “kalla märken”. Det garanterar tättslutande och jämn passform hos slangen. 

4. När du skär till krympslang i önskad längd, var noggrann med att ändarna blir jämna. Slarvigt klippta och ojämna kanter kan orsaka att krympslangen spricker vid krympningen. 

5. När du väljer storlek på krympslangen är det viktigt att beakta 80:20-regeln. Det innebär att slangstorleken ska väljas så att krympningen blir minst 20% och högst 80%.

6. Materialet är behandlat med flamskyddsmedel för minimal rökutveckling men du bör trots det se till att arbetsplatsen är välventilerad och att du bär personlig skyddsutrustning som handskar och skyddsglasögon när du monterar krympslangen.

Beställer gör du i vårt online-verktyg där du hittar alla varianter och kan testa dig fram till vad som passar dig bäst!

Lämna en kommentar

Skyltar och märkning till tekniska installationer

Med över 20 års erfarenhet och över 30 000 nöjda användare kan du lita på oss när det kommer till skyltar och teknisk märkning. Beställ enkelt online och få dina skyltar dagen efter.
Vi har ett stort sortiment av olika material som graverade skyltar och kabelmärkning i plast och metall. Som kund hos oss har du alltid tillgång till fullständig orderhistorik. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra produkter och tjänster!

    Hitta våra produkter här

    Hitta oss på instagram

    Kategorier

    Blogg på WordPress.com.